persbericht 8 okt

SEESOAP LANCEERT LESPAKKET VOOR BASISSCHOLEN OVER GOED HANDEN WASSEN

Volgende week is het Global Handwashing Day. In een ‘normaal’ jaar is het belang van goed handen wassen al letterlijk van levensbelang, laat staan in een jaar vol covid. Het belang is nu pijnlijk duidelijk geworden. Maar liefst 80% van de virussen verplaatst en verspreidt zich via onze handen. Alle reden om samen blijvend ons best te doen om onze handen beter te wassen. Vanaf vandaag is het splinternieuwe handenwaslespakket gratis te downloaden en beschikbaar voor alle basisscholen! Op vrijdag 15 oktober wordt het lespakket feestelijk gelanceerd samen met juf Sam en haar leerlingen op Basisschool de Griffel in Zeist.

Spelenderwijs leren over het belang van goede handhygiëne 

Er zijn lespakketten over álle onderwerpen die je maar kunt verzinnen. Maar waarom (nog) niet over het onderwerp waar we de het belang van dichtbij hebben kunnen ervaren de afgelopen tijd? Goede handhygiëne. Met dit lespakket leren kinderen spelenderwijs over het hoe en waarom van goed handen wassen.

Speciaal voor elke basisschooljuf en/of -meester die goed handen wassen ook belangrijk vindt en dit graag mee wil geven aan de leerlingen is er nu dit speciale pakket beschikbaar op seesoap.nl/lespakket. Het leerzame lespakket bestaat uit een leuk werkboekje waarin kinderen spelenderwijs bezig zijn met handhygiëne. In het werkboekje zitten onder andere leuke puzzels, raadsels, tekenopdrachten en zelfs een DIY experiment! Seesoap faciliteert hiermee juffen en meesters om te leren over goed handen wassen. Én laat zien dat goed handen wassen naast belangrijk ook heel leuk kan zijn!

Uitnodiging feestelijke lancering handenwaslespakket op basisschool De Griffel in Zeist

Op vrijdag 15 oktober staat handhygiëne centraal voor de juf en leerlingen uit groep 6 van basisschool De Griffel. Tijdens de lancering tussen 11 en 12 uur van het handenwaslespakket leren de kinderen spelenderwijs alles over handhygiëne en maken we van handen wassen een feestje! Compleet met lesstof, muziek en natuurlijk; blauwe zeep!

Meer informatie over seesoap

Seesoap is geboren tijdens de corona quarantaine in 2020. Als handen wassen zó belangrijk is, dan móét dat toch ook makkelijker, leuker en beter kunnen? Waarom kan je eigenlijk niet zíen of je het goed doet?
En zo is seesoap ontstaan; handzeep die je kunt zien.

Links: Website | Lespakket | Beeldmateriaal

Praktische informatie

Datum: vrijdag 15 oktober 11:00 – 12:00 (Global Handwashing Day)

Seesoap contact gegevens: Michelle Peters, michelle@seesoap.nl, 06 308 96 026

Basisschool De Griffel: De Clomp 2002/04, 3704 KC Zeist, info@bsdegriffel.nl, 030 699 21 19