van lockdown naar let’s go

Seesoap is geboren tijdens de corona quarantaine in 2020. Als handen wassen zó belangrijk is, dan móét dat toch ook beter kunnen? Leuker? Makkelijker? Waarom kan je eigenlijk niet zíen of je het goed doet? En zo is seesoap ontstaan. We nemen je mee in hoe het allemaal begon…

Maandag 16 maart 2020 zullen we niet snel vergeten. De dag waarop onze Minister President Mark Rutte de ‘intelligente lockdown’ voor heel Nederland aankondigde, er opeens een gezamenlijke onzichtbare vijand bestond en voor ons gevoel ‘alle’ vrijheid ons ontnomen werd. We zaten thuis, ieder met onze eigen uitdagingen. Ons freelance werk viel weg, de economie stortte in en de wereld werd steeds vreemder en kleiner tegelijkertijd. Help!

“blijf thuis en was je handen”

Elke week voor de ouderwetse televisie om een toespraak van je leider te volgen. Dat is toch ongekend? Geen leuke bevelen gaf hij af. Niet naar een cafeetje, geen speeltuin, geen kantoor, geen vrienden, geen familie, niks. De wereld had voor ons nooit eerder zo onzeker gevoeld. Waar gaat dit heen? De woorden die het meest bleven malen waren: “blijf thuis en was je handen stuk”.

handen wassen is belangrijk

Door corona zijn we ons allemaal ineens bewust van het belang van handen wassen. Betere handhygiëne voorkomt namelijk verspreiding van het virus. Wij geloven echt dat dit collectieve bewustzijn blijft, dingen blijvend veranderen door deze tijd en onze kinderen later een andere definitie hebben van handen wassen, dan wij tot nu toe.

Kennelijk hebben we dus altijd verkeerd onze handen gewassen? In elk geval niet goed en niet lang genoeg. Een ogenschijnlijk eenvoudig middeltje als zeep blijkt het beste wapen tegen deze onzichtbare vijand. Zeep doorbreekt namelijk een omhulsel van het virus en kan het daardoor onschadelijk maken. Wat een wondermiddel eigenlijk hè?

onze oplossing: handzeep die je kunt zien

Terug naar het handen wassen. Want als dat zó belangrijk is, waarom kan ik dan niet zien wat ik doe? Bij het onszelf stellen van die vraag, is seesoap ontstaan!

Zo simpel. Zo effectief.

Wij geloven namelijk echt dat zeep die je kunt zien handen wassen makkelijker, leuker en beter maakt!

En als je dan toch zussen én ondernemers bent, dan ga je aan de slag. Omdat we willen kijken naar wat er wel kan. Omdat we impact willen maken door juist in deze tijd met een oplossing te komen.

In een paar maanden tijd van een goed idee naar ons eigen product en een nieuw bedrijf! Wat een avontuur!

Stay tuned, stay safe en was je handen!

Michelle & Sophie 🙌💦